Onze producten

Stuc Clay

STUC CLAY is een samenstelling van zorgvuldig geselecteerde zand- en ongebrande kleisoorten, pigmenten en mineralen, waarmee een hoogwaardige leempleister wordt gemaakt. Het is een dampopen (ademende) en daardoor gezonde afwerkingslaag. Leem behoort tot een van de duurzaamste materialen, omdat het recyclebaar, composteerbaar en bovendien steeds opnieuw herbruikbaar is. STUC CLAY is een 100% natuurlijk materiaal en bevat geen synthetische of andere giftige bestanddelen. Het draagt bij aan een gezond en leefbaar binnenklimaat, omdat het vocht- en temperatuurregulerend is. De texturen en kleurtonen eigen aan leem vormen vaak de doorslaggevende reden en zijn dan ook met geen enkel ander materiaal te imiteren.

Leem en andere natuurlijke materialen, zoals kalkmortel, werden doorheen de menselijke geschiedenis overal ter wereld op uiteenlopende manieren toegepast als bouwmateriaal voor architecturale doeleinden. Desondanks zijn veel van deze technieken en materialen in de loop der tijd verloren gegaan. De positieve impact op de mens en zijn omgeving, evenals de praktische eigenschappen, maken deze materialen uiterst geschikt voor diverse projecten, variërend van residentiële woningen, retail spaces, hotels, restaurants en publieke ruimtes...

Stuc Stone 


Wat STUC STONE onderscheidt van traditionele stucco of tadelakt is het feit dat het eenvoudiger is om mee te werken. Het kan worden aangebracht in twee of drie lagen, waardoor een subliem oppervlak ontstaat dat geschikt is voor binnentoepassingen. Denk hierbij aan waterafstotende badkamerwanden met een tadelakt-look of een accentmuur in de woonkamer. Met STUC STONE zijn er veel mogelijkheden om een decoratieve en duurzame afwerking te realiseren.

De oorsprong van STUC STONE ligt in de Italiaanse stucco's en Marokkaanse tadelakt, twee historische toepassingen van kalk die hun waarde al lang hebben bewezen. Deze traditionele technieken worden vaak gebruikt voor het afwerken van wanden en oppervlakken, waarbij een glad en glanzend effect wordt gecreëerd.

STUC STONE is een droge voorgemengde mineraalpleister die is samengesteld op basis van natuurzuivere luchtkalk, ook wel hydraatkalk genoemd. Door de toevoeging van pouzzolanen krijgt de kalk een licht hydraulisch karakter, wat betekent dat het uithardingsproces plaatsvindt door zowel de reactie met water als met lucht.

Kalei

KALEI is een tijdloze schoonheid, een eeuwenoude techniek die voornamelijk wordt toegepast op bakstenen ondergronden. Deze authentieke methode is ideaal voor het verfijnd afwerken van gevels en betonnen schuttingen, waarbij duurzaamheid en degelijkheid centraal staan.

Na het kaleien krijgt de muur een zachte textuur met een lichte korrel en prachtige nuances, kenmerkend voor een kalkafwerking. Het resultaat is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel, aangezien de gekaleide muur goed beschermd is. Hoewel kalei niet waterdicht is, biedt het voldoende waterafstoting, als een extra jas voor je gevel.

Voor wie op zoek is naar een nog krachtigere bescherming, evenals weerstand tegen vervuiling, is schilderen met silicaatverf een uitstekende optie. Dit is vooral aan te raden als je kiest voor felle of donkere kleuren, waarbij de esthetiek van de muur behouden blijft.